BİTKİ ADI |
UYGULAMA DÖNEMİ |
TOPRAKTAN UYGULAMA |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
Sera ve açık alan sebzeler
(Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, Çilek vb.) |
İlk meyvelerden sonra 15-20 gün aralıklarla. |
1-3 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |
Yaprağı yenen kışlık sebzeler (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) |
3-4 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15-20 gün aralıklarla. |
1-3 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |
Yumrulu Bitkiler (Patates, Soğan, Kivi vb) |
4-6 yapraklı dönemden itibaren ve ilk meyvelerden sonra 15-20 gün aralıklarla. |
1-3 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |
Tüm meyve ağaçları (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, Antepfıstığı vb.) |
Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır. |
2-4 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |
Endüstri Bitkileri (Pamuk, Ayçiçeği vb.) |
5-6 yapraklı dönemden itibaren 15-20 gün aralıklarla. |
1-3 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |
Tüm baklagiller (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya Ayçiçeği vb.) |
5-6 yapraklı dönemde ve 15-20 gün sonra. |
1-3 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |
Tahıllar ( Buğday, Arpa, Çeltik vb) |
Kardeşlenme döneminde. |
1-3 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |
Yeşil Alanlar |
Gelişme dönemi boyunca. |
1-3 l/da |
100 Litre Suya 200-250 cc |